När våren kommer är det dags att börja fundera på att ta ut sina utemöbler. Det är trots allt dags att få njuta mer av att solen kommer fram och värmer upp såväl själen som marken och grönskan. För att dina utemöbler ska hålla länge finns det ett par saker du kan göra och vi kommer här att berätta mer om just detta.

Förvara möblerna inomhus under vintern

Varje höst är det av högsta vikt att du tar in dina utemöbler från där du låter dem stå under sommarhalvåret. Det spelar ingen roll om det är på en balkong eller i trädgården. Vädret gör att de kommer att slitas onödigt mycket om du har dem ute. Därför ska du alltid ta in dem innan regnet och snön förstör dem. Förvara dem i garaget, inomhus eller i en källare. Det viktiga är att det är på en plats som är torr och där luften är bra så att de inte börjar att mögla eller på annat sätt falla sönder.

Slipa och måla om när du ser tecken på slitage

Våren är en tid då du ska låta själen och livet väckas till liv igen, efter den långa vintern. Låt detta också reflekteras i dina utemöbler. Ser du tecken på slitage och att färgen börjar bli avskavd, eller om du helt enkelt bara får lust till det – måla om dem och slipa av ojämna kanter så att möblerna blir snygga igen. Det finns också utmärkta polish-produkter som du kan använda om du vill försäkra dig om att dina möbler kommer att kunna användas under många år framöver. Genom att lägga en stund på att använda sådana någon gång eller två per år så utökar du möblernas livslängd markant.

Piffa upp utemöblerna lite extra

Söker du känslan av att dina utemöbler ska få en ny design men har inte plånboken för det just nu? Då kan det vara smart att istället investera i några nya kuddar, kanske en filt och en trevlig duk att lägga på. Genom att använda dig av textilier kommer du på ett enkelt och smidigt sätt att väcka liv i möblerna igen, och få dem att kännas som nya även om det är samma gamla utemöbler som du hade året innan.


Categorised in: Aktiviteter, Dekoration

Leave a Reply