Är du på gång att planera sommarens första resa och sugen på att uppleva någonting nytt? Det är alltid väl värt det att fundera igenom ett par saker för att hitta rätt resmål för dig. Då ökar ju trots allt chansen att du får vara med om den typ av semester du drömmer om och att allting går smidigt. Men vad ska du då tänka på när du planerar en resa? Här får du tipsen du behöver för att hitta rätt.

Sol och bad eller city och shopping?

Det finns naturligtvis ingenting som säger att du inte kan få båda två, men du bör alltid börja med att fundera över vad du vill få ut i form av avkoppling av din semester. Är det sol och bad vid en pool eller en sandstrand eller föredrar du att shoppa i en storstad? Har du familj du skall åka med kan det vara läge att diskutera era funderingar ihop.

Förberedelser i form av blanketter och tillstånd

Nästa viktiga steg om du exempelvis planerar att åka över Atlanten är att se till att du har visum/ESTA till USA. Utan detta kan du som svensk inte resa in i landet och detta är självklart ingenting du vill vara med om. Så länge du gör det hela i tid och läser på ifall du behöver några extra dokument för att ansöka så kommer du med stor sannolikhet att ha allt ordnat inför resan. Se naturligtvis också till att alla som skall resa har gällande pass så att ni inte får problem på vägen. För USA gäller att du måste ha ett pass som räcker minst sex månader efter datumet då du reser in i landet.

Förbered en budget

Sist men inte minst är det viktigt att planera för att du skall få en generös reskassa. Du vill ju inte hamna i en situation där du inte har råd med att uppleva det du planerat för eller att kunna lägga ut pengar på någonting spontant. Sätt dig därför ned och gör en budget för hur mycket du önskar ha med dig och en plan för hur du skall kunna spara de pengar du behöver. Känner du dig osäker på hur du skall göra en budget måste du se dig om efter en vän eller någon annan som kan hjälpa dig. Detta är en del av dina förberedelser du inte vill misslyckas med.

Ha en kul resa

Sist men inte minst. När du reser vill du kunna ha roligt och slappna av. Det skall vara en möjlighet att få uppleva en annan plats än du är van vid och att få möjligheten att ladda batterierna från allt ansvar du har där hemma. Så res med en bra attityd och inställning. Låt inte saker irritera dig och se framför allt till att du har ett nyfiket och öppet sinne. Då kommer du att kunna få en upplevelse för livet och skapa minnen som ni som reser ihop sent kommer att glömma.


Categorised in: Aktiviteter, Dekoration, Design, Idéer

Leave a Reply