Det första du behöver göra är att utvärdera ditt fönster stil. Tänk på fönsterbehandlingen du överväger att använda och de arkitektoniska detaljerna som ditt fönster har. Du vill se till att fönsterbehandlingen du väljer komplimanger de arkitektoniska detaljerna för dina fönster.

Du måste känna igen rumets funktion. Om det är ett badrum, måste du se till att fönsterbehandlingen kan stå emot fukten och lätt kan tvättas. Å andra sidan, om det är din matsal, kommer du förmodligen att ha en fönsterbehandling som är mer formell.

Det är mycket viktigt att beakta storleken på ditt fönster. Om du har ett litet fönster kan du installera stången ovanför trimmen eller strax under taklinjen. Häng sedan extra långa paneler. Detta kommer att ge illusionen av ett högre fönster. Om du har mycket stora fönster kan du tona ner skalan genom att hålla utseendet enkelt. Om fönstret är högt, använd inte långa paneler. Bryt längden genom att helt enkelt lägga till en valens eller sväng som skiljer sig från resten av designen.

Se till att du har skapat en budget. Hur mycket du spenderar beror på om du väljer anpassade fönsterbehandlingar, köper färdiga eller gör dem själv. Naturligtvis skulle den billigaste metoden vara att göra dem själv, men detta kräver färdigheter och tålamod. Färdiga fönsterbehandlingar erbjuds i flera storlekar och prisklasser. Anpassade fönsterbehandlingar är de dyraste.

Tänk på underhåll när du väljer din fönsterbehandling. Det är mycket dyrt att fönsterbehandlingarna rengörs professionellt och installeras igen. Om du inte har råd att spendera några hundra dollar med jämna mellanrum, kanske du inte vill köpa anpassade fönsterbehandlingar.


Categorised in: Design, Livsstil, Stil

Leave a Reply