Söker du eller sitter och undrar vilka trädgårdsgåvor du kan ge till trädgårdsmästarna på din lista. Trädgårdsgåvor är så lätta att hitta och de finns nästan överallt. Det finns många trädgårdsredskap som du kan välja mellan. Nedan följer några presentidéer du kan tänka dig.

Trädgårdsbok

Om du köper en present till en nybörjare eller någon som planerar att prova trädgårdsskötsel, skulle en bra presentidé vara en trädgårdsbok eller informations-CD. Den här boken ger information om de olika växtslag som är lämpliga för ditt område och vid vilken årstid de ska planteras. Det ger också en komplett guide för plantering och hur man ger plantorna rätt näring som de behöver. Du kan köpa trädgårdsböcker i bokhandlar, plantskolor och via Internet.

Växt

Detta kan vara en söt present till både nybörjare och erfarna trädgårdsmästare. Blommande växter som julstjärna under julperioden eller andra växter som Lagerhägg Etna kommer säkert att uppskattas. Att ge frön för plantering är också en bra idé.

Trädgårdsskötsel Teman

En mer omtänksam present skulle använda trädgårdsarbete på växter. Du kan till exempel ge en ört med bifogat recept till den med hjälp av örten. En annan unik idé är en växt som lockar fjärilar med en bok om fjärilar.

Trädgårdsredskap

Dessa är de vanligaste trädgårdsgåvorna till trädgårdsmästare. Mottagaren skulle vara mycket glad över att få dessa gåvor, eftersom varje trädgårdsmästare behöver det. Du kan ge enkla verktyg som en kratta för att ta bort löv och skräp från trädgården, eller en elektrisk fläkt eller dammsugare. Andra grundläggande verktyg som varje trädgårdsmästare borde ha är sprinklers, trimmare och handskar.

Kalender

En annan bra presentidé är en kalender med trädgårdsarbete. Denna kalender anger månfas som påverkar nästan alla växter.

Presentkort

Ett presentkort till en plantskola eller trädgårdsbutik kan också vara en perfekt present. Mottagaren kan välja det verktyg som han behöver eller den anläggning som han vill ha. Det finns obegränsat urval av trädgårdsredskap till olika priser. Du kan alltid hitta trädgårdsgåvor som passar din budget.


Categorised in: Aktiviteter, Dekoration, Design, Idéer

Leave a Reply