Det finns många anledningar att ge en affärsgåva till en kollega eller kund. Typerna av presenter varierar för varje tillfälle. Det är ytterst viktigt att förstå vem och vilken typ av verksamhet, allmän relation, policyer om gränser för gåvobelopp, kultur och region när du bestämmer dig för att ge en affärsgåva är lämplig. Så försök att undvika de pinsamma fallgroparna med att ge för mycket eller för lite genom att använda den här guiden för att styra dig mot framgång. Här är några anledningar till att överväga att ge presenter:

Högtider
Födelsedag
Speciella tillfällen
Motivering
Erkännande
Nya kunder
Kundretentionskampanjer
Branding
Mässor och evenemang
Utmärkelser
Högtalare
Värderad leverantör
Annonsincitament
Specialprogram
“Ingen anledning alls”

Individuell smak

Anta policyn att en gåva är till någon annan och försök anpassa ditt urval efter deras smak och preferenser. Haken är att du behöver veta några saker om deras smaker och preferenser. Att ta reda på det kan vara ett äventyr. Några exempel är: mat, favoritidrottslag, musik, evenemang, författare, resmål, vont, färgpreferenser och hobbyer.

Sond

Du kanske aldrig vet om du inte frågar. Födelsedagar, speciella tillfällen och kampanjer är bara några områden att överväga. Var och när är upp till dig.

Alternativ sondering

Ibland är en konversation med din mottagare inte ett alternativ. Var inte rädd, för att ringa en taktisk “bakdörr” till sin kollega eller sekreterare borde ge dig minst en målhändelse. Var på förhand genom att förklara din avsikt: låt dem veta att din gåva är en överraskning och kom alltid ihåg att tacka dem för informationen.

Din kalender

Håll din databas blomstrande med viktiga datum. Till exempel kan ett personligt samtal på någons födelsedag göra hela skillnaden i ditt förhållande, även om du lämnar ett röstmeddelande.

Kreativitet

Ibland kan skapa ett eget tillfälle erbjuda en twist till normen. För några av dina kollegor och kunder erbjuder vissa högtider eller tillfällen ett berg av gåvor.

 


Categorised in: Aktiviteter, Idéer, Livsstil

Leave a Reply